ÚvodZástupce kupujícího – Se mnou vám už žádná nemovitost neuteče

Zástupce kupujícího – Se mnou vám už žádná nemovitost neuteče

Utíkají vám nejlepší novinky nemovitostí na prodej mezi prsty? Přijde vám veškerá agenda okolo samotného převodu příliš složitá? Rádi byste získali nemovitost co nejlevněji? S tím vším vám rád pomůžu. Stanu se vaším osobním asistentem na cestě k vašemu teplu domova.

Pro koho je služba “Zástupce kupujícího” určená?

Pro všechny, kdo:

  • hledají nemovitost (dům, byt, stavební parcelu, chatu či jakoukoliv jinou nemovitost),
  • už nechtějí, aby jim utíkaly novinky mezi prsty,
  • chtějí koupit nemovitost co nejlevněji,
  • se bojí papírování a celé agendy okolo převodu,
  • chtějí pomoci prověřit fyzický a právní stav nemovitosti,
  • se obávají toho, že v tom budou sami,
  • nemají času nazbyt,
  • chtějí bydlet v novém co nejrychleji,
  • chtějí mít jistotu, že převod proběhne bezpečně.

Co služba zahrnuje?

  1. Společně nastavíme filtr toho, co hledáte Upřesníte mi, jak by vaše vysněná nemovitost měla vypadat a do jakého rozpočtu se potřebujete vejít. Společně nastavíme filtr, aby vám ode mě na e-mail chodily jen ty novinky, které vás zajímají.
  2. Už vám neunikne žádná novinka Díky plně automatizovanému systému se o každé novince dozvíte jako první. Využívám speciální filtr, který hlídá veškerou inzerci, jež se objeví na realitních serverech. Hned po zveřejnění novinky v nabídce vám přepošlu e-mail s odkazem. Máte tak vysokou šanci, že se dostanete mezi první zájemce. Zasílám nejen novinky z mé nabídky a nabídky jiných realitních kanceláří, ale také inzeráty, které zveřejnili přímo sami vlastníci prodávaných nemovitostí, kteří se rozhodli prodávat bez realitky.
  3. Společná prohlídka nemovitosti Na první prohlídku vyrazíte sami. Pokud vás nemovitost zaujme natolik, že začnete reálně uvažovat o koupi, přizvete mě k druhé prohlídce.
  4. Prověřím nemovitost po fyzické stránce. Ověřuji, zda souhlasí údaje v inzerci se skutečností. Často se například setkávám s tím, že je v inzerci uvedeno více metrů čtverečních, než kolik jich je ve skutečnosti. Vždy proto porovnávám, zda inzerovaný počet metrů čtverečních souhlasí s údaji v prohlášení vlastníka. Dále pak také zjišťuji, zda souhlasí vše ostatní, např. zda je skutečně nově udělaná elektřina, jak inzerát tvrdí.
  5. Prověřím nemovitost po právní stránce I zde platí úsloví: “Důvěřuj, ale prověřuj”. Rizika, že nepodchytíte vše důležité po právní stránce, jsou více než reálná. Může být sice vše v pořádku nebo se jednat o banality, ale také nemusí. Většina lidí kupuje nemovitost jednou, maximálně dvakrát za život. Nenapadne je proto se přesvědčit, zda jsou v kupní smlouvě zapsané skutečně všechny parcely členitého pozemku, zda má chata skutečně příjezd po obecním pozemku či zda se na parcele dá opravdu stavět, jak tvrdí prodávající. Příklad hrozícího rizika a zároveň příběh ze života: Koupíte nemovitost přímo od majitele a až po převodu zjistíte, že na nemovitosti vázne “věcné břemeno dožití” sedmdesátileté tetičky, která se z nemovitosti odmítá odstěhovat, a co hůř – těší se skvělému zdraví. Jedná se samozřejmě o trochu extrémní případ, ale podobných rizik číhá v temných právních zákoutích nespočet. Díky zkušenostem, které jsem nasbíral za 7let praxe, už vím, na co si dát pozor.
  6. Vyjednávám slevu z kupní ceny. To, co zaplatíte za mé služby, se vám tak vyplatí několikanásobně Vy si kupujete domov, já jednám o nemovitosti, o předmětu prodeje. Pro vás je to osobní záležitost, pro mě business. Proto hrozí, že se pro nemovitost (ve vašich očích budoucí domov) nadchnete natolik, že budete ochotní zaplatit cokoliv. Zkrátka se necháte unést a kývnete i na nesmyslně “přestřelenou” cenu.
  7. Provedu vás podpisem kupní smlouvy Pomohu vám zkontrolovat navrhované znění kupní smlouvy. Poradím vám s financováním a veškerými dalšími papíry. Budu vám stát po boku během celého procesu převodu nemovitosti. Stanu se tak do určité míry vaším zástupcem.
  8. Dohlédnu na předání nemovitosti Předání nemovitosti není jen o předání klíčů, ale také o přepsání energií, kontrole technického stavu nemovitosti a mnoha dalších záležitostech. Těším se, pokud budu mít tu čest, dojít s vámi až do tohoto bodu. A teď už zbývá jen se nastěhovat!
  9. A TO NEJPODSTATNĚJŠÍ: Nikdy na to nebudete sami

Se vším vám poradím. Co bude potřeba, oběhám.

Administrativy a nejrůznějších složitostí v dnešní době stále přibývá. Jen na ukázku: umíte odpovědět na následující kontrolní otázky?

  • Chystáte se koupit pozemek, který je v územním plánu vedený jako stavební. Víte, že se mohou vyskytnout důvody, proč vám přesto na tomto pozemku stavební úřad nepovolí stavět?
  • Víte, jak vysokou provizi (blokaci) má RK právo vybírat?
  • Rozhodli jste se koupit nemovitost přes RK? Víte, jaké dokumenty si máte zkontrolovat či vyžádat?
  • Víte, jaký je rozdíl mezi provizí RK a blokací?
  • Víte, jak poznat, zda je realitní kancelář či realitní makléř pojištěný?
  • Víte, kam složíte kupní cenu? Na depozitní účet RK? Nemá to být jinak?
  • Víte, jaké má povinnosti přímý prodávající či realitní kancelář při prodeji nemovitosti?
  • Víte, co se stane, pokud skončí platnost rezervační smlouvy a nestihne se do té doby uzavřít kupní smlouva?

Aby koupě nemovitosti proběhla bezpečně, musíte znát odpovědi nejen na tyto otázky, ale i na velké množství dalších. Celá agenda okolo prodeje a koupě nemovitostí se s přibývajícími roky stává stále víc a víc složitou. Dokonce i mě, a to po mnoha letech zkušeností, občas zaskočí něco nového, co musím zjišťovat.

Zkrátka – klienti to občas potvrzují se slovy: „Na tohle všechno aby člověk měl vysokou a vzal si měsíc dovolené.“

Kolik stojí služba “Zástupce kupujícího”?

Celá má služba stojí v základní podobě 15.000,- Kč a obsahuje všechny výše zmíněné položky. V případě, že se mi podaří vyjednat slevu vyšší než 50.000Kč, má odměna činí +10 % z této vyjednané slevy.

Než se do společného hledání pustím, vybírám symbolickou zálohu 1.000,- Kč. Pokud si do 6 měsíců nemovitost nevyberete, tuto zálohu vracím. Pokud si nemovitost vyberete, budu vaším osobním asistentem až do bodu předání nemovitosti.

Na závěr pár příběhů z praxe se špatným koncem

Již mnohokrát jsem se setkal s tím, že kupující řešil koupi nemovitosti na vlastí pěst přímo od majitele (bez realitky) a nakonec toho hodně litoval. Např. prodávající se po 6 měsících rozhodl neprodat, přičemž kupující již měli podepsanou úvěrovou smlouvu s bankou a zaplatili za odhad. K tomu již počítali se stěhováním a ze svého původního bytu se měli do pár dnů vystěhovat.

Pozor také na případy, kdy člověk něco prodává a kupuje zároveň, přičemž získané peníze z prodeje chce použít na nákup nové nemovitosti. Pokud vše správně nevyjedná, hrozí, že se daný člověk stane na přechodnou dobu bezdomovcem.

Častým kamenem úrazů bývá také koupě parcel. Osobně jsem se setkal s tím, že realitní kancelář i obecní úřad v dané obci tvrdily, že se jedná o stavební parcelu. Parcela sice skutečně byla vedená v územním plánu obce jako stavební, nicméně po zaplacení kupní ceny a přepisu na katastru vyšlo najevo, že pro tuto parcelu platí výjimka, protože je význačným biotopem pro jakýsi druh žab. A tudíž se zde stavět nedá.

A takto bych v popisu případů se špatným koncem mohl pokračovat ještě hodiny.

Proto pokud uvažujete o nákupu nemovitosti, zavolejte mi a já Vás bezpečně provedu nákupem nemovitosti.

Více zjistíte zde

Rád vám pomůžu s prodejem vaší nemovitosti.

Ozvěte se a domluvíme se.

ODESLAT FORMULÁŘ